"Gravissimam de Sinicis Ritibus controversiam, quam vis maturé expensam ulteriori ad huc examini subiicere velle declarar ut eam tandem quem admodumenixé imploratum celestis gratie lumen sue Sanctitati inspiraverit, definire possit. Interim vers hoc negocium ejus esse mature ut nullo parti um Studio, nullo officiorum generi urgeri debeat, profiterur. .. " (1702)
Correspondência do Papa Clemente XI, para D. Pedro II, rei de Portugal, sobre a controvérsia dos ritos da China. (Rerum Lusitanicarum, vol. LVI; Symmicta Lusitanica, tomo 49, fls. 5-7)